Vox alerta que l’Ajuntament de la Pobla tindrà problemes per pagar les nòmines dels funcionaris i treballadors

Josep Vicent Garcia (Compromís) respon al portaveu municipal de Vox: “No t’estimes este poble”

/

Tot i la situació de confinament a què estem sotmesos, el primer plenari virtual de l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha tingut tot els ingredients per encendre la flama de la polèmica i de la crítica més punyent. Des de fa uns plenaris, el màxim òrgan de representació del poble ha deixat de ser un fòrum de mesura de la capacitat dialèctica per esdevindre en un indret de les desqualificacions. El pitjor és que ha traspassat el terreny de la política per endinsar-se en el terreny personal. 

L’espurna que va encendre la polèmica va arribar en el punt de l’ordre del dia que havia d’aprovar factures enregistrades en desembre passat que, per culpa de la proximitat de les dates nadalenques, no es van poder pagar en el seu moment i s’han de pagar ara mitjançant una modificació pressupostària per fer-hi front als prop de 300.000 euros pendents. 

El portaveu de Vox, Miguel Ángel Huerta, ha alertat de l’estat “complicat” en què es troba l’ajuntament econòmicament “sense diners líquids per poder pagar d’ací uns mesos les nòmines dels treballadors”, amb un deute de 5 milions d’euros, un nivell de liquiditat que ha minvat en quasi 1’5 milions entre 2018 i 2019, uns fons líquids d’uns “escarransits” 3 milions i un dèficit pressupostari en 2019 de quasi 800.000 euros. 

“En comptes de reduir les despeses el que fa l’equip de govern és augmentar-les, hi ha un superàvit fictici en 2019 perquè moltes administracions en mans de Podemos, Compromís i PSOE –Generalitat, Diputació i Estat- no han pagat les quantitats previstes, i, a més, hi ha un informe desfavorable de la interventora; caldria portar estos comptes al Tribunal de Comptes perquè els analitze”, va manifestar Huerta. 

L’alcalde, Josep Vicent Garcia, molt enfurismat, va contraatacar amb una crítica que va anar més enllà del terreny polític. “Has de tindre més rigor, hi ha hagut una gestió eficient, no tens cap lleialtat dient que no es podran pagar les nòmines dels treballadors, és de pena, no t’estimes este poble, està més clar que l’aigua; tot et sembla malament, dir que no complirem amb la gent és molt atrevit per la teua part”, va manifestar Garcia. 

Huerta va lamentar “els atacs personals” de l’alcalde –“no he nascut ací però he decidit viure-hi- i va subratllar que amb els 500.000 euros que costen els regidors alliberats “es podrien pagar les factures pendents en comptes del romanent pressupostari; deslleial és l’alcalde que governa per a la meitat de la Pobla de Vallbona i té un problema greu de liquiditat, per això han de recórrer a finançament extern, perquè no hi ha diners”.

Pla d’estabilitat financer

L’alcalde de la Pobla va insistir que els números “estan clars” i va remarcar que les operacions de tresoreria s’han demanat des de sempre “pel diferent ritme d’ingressos i despeses al llarg de l’any” i va avançar que ben prompte es posarà en marxa un pla d’estabilitat econòmic-financer per resoldre el desequilibri que presenten els comptes tot i el superàvit de 2’5 milions d’euros que el govern poblà ha adduït a l’hora de defensar la seua gestió en el terreny financer dels últims anys. 

Garcia i Tamarit també va aprofitar per recordar que és fals que el deute municipal estiga situat actualment en 5 milions d’euros –“són 3 milions”, va remarcar- i, tot seguit, va etzibar que preferirà sempre fer desequilibris o incomplir la llei d’estabilitat pressupostària –la coneguda com a Llei Montoro, en honor al ex ministre d’Hisenda del PP- per a cobrir les despeses i les necessitats dels veïns del municipi.    

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Notícia anterior

La Pobla estudia instal·lar el segon institut en una parcel·la de 22.000 metres entre la Cooperativa i l’ermita

Següent notícia

L’Ajuntament de la Pobla anuncia que 92 dels 201 treballadors públics realitzen feines de teletreball