Ràdio Pobla, un altre mitjà a l’abast de Compromís fa camí

S’inicien les emissions de la ràdio pagada pels habitants de la vila

/

Esta setmana els habitants de la Pobla de Vallbona han donat la benvinguda a un altre mitjà de comunicació públic –Ràdio Pobla- controlat i pagat per l’ajuntament que encapçala el govern de Compromís, PSOE, Cupo i Contigo. Amb un panorama informatiu centrat en la lluita contra el Coronavirus, Ràdio Pobla s’ha posat en marxa amb un afany per informar sobre l’actualitat del municipi. Un moment molt dur i molt exigent per a un mitjà periodístic l’actualitat del qual la protagonitza una malaltia que ha fet palesa la fragilitat del món que teníem establert fins ara. L’inici de les emissions d’este mitjà municipal reforça el pes de Compromís dins la política local, deixa la resta de partits foragitats de l’escena mediàtica. La tendència, però, reforça el que ha ocorregut als llargs dels últims anys. En concret, d’ençà que en 2015 es va formar el govern, precedent de l’actual al qual s’hi ha afegit Contigo. 

Els tentacles inescrutables del govern local, especialment pel que fa a Compromís, deixen en una situació delicada la resta dels partits polítics quan encara no s’ha complert ni tan sols el primer any de legislatura. Un repàs als mitjans de comunicació municipals en són d’allò més concloents. En les dos primeres setmanes d’ençà que es va decretar l’Estat d’Alarma sols ha aparegut l’alcalde per explicar allò que fa l’ajuntament en una situació tan delicada. A la televisió municipal ha aparegut en sengles entrevistes monogràfiques en horaris de màxima audiència i difusió. Això és perfectament factible quan es tracta d’un govern monocolor. Mai quan en són més membres. La Regidoria de Serveis Socials –controlada pel PSOE- està desapareguda pel que fa a l’opinió pública, tot i que és un departament actual clau a l’hora d’ajudar les persones més vulnerables de la localitat. No s’han ofert les dades concretes de quanta gent està rebent ajudes, ni la quantitat de diners que s’hi han habilitat. Res ni miqueta. Cap comunitat informant-ne. Hauria estat d’allò més oportú una entrevista també a la Regidora de Serveis Socials, Regina Llavata, del PSOE, en horari de màxim audiència. El més extravagant de tot és que la gestació de la ràdio es va iniciar en la legislatura passada, quan el regidor de Comunicació era José Miguel Tomás, del PSOE. Ara, però, se n’aprofita Compromís tenint en compte que esta àrea ara depèn de l’alcaldia. Jugada rodona.  

El començament de la ràdio també ha estat farcit d’entrevistes a càrrecs públics de Compromís mentre que els de la resta estan desapareguts. Ni cap esment a la Regidora de Serveis Socials, del PSOE. Les tensions al si del govern local sempre seran el resultat d’eixes ànsies de protagonitzar qualsevol iniciativa o programa del govern local.   

Des d’ací ens permetem el luxe de suggerir als capitostos públics sobre la necessitat d’esdevindre un mitjà públic vertader: donar cabuda a totes les sensibilitats polítiques i socials, més enllà de simpaties, de fílies o de fòbies. El poble s’ho mereix, atès que entre tots –dretes i esquerres- s’encarreguen de finançar-lo. Ràdio Pobla no la paga ni Compromís, ni PSOE, ni Cupo ni Contigo. Els governants, no hem d’oblidar-ho, són els delegats de portar a terme l’encomanda dels seus electors amb el màxim de pluralitat i diversitat. Són les coses que té la democràcia: saber guanyar, saber perdre i saber administrar els resultats electorals amb seny. Els polítics marxaran i el poble continuarà existint. No hi ha ningú imprescindible. Cap alcalde, cap alcaldessa ni cap regidor o regidora. Més enllà d’encerts o desencerts, el temps en l’espai polític té una data fixada. Fins i tot, arribarà un dia que no tindran cap prebenda ni cap sou públic. Hauran de continuar el camí que vam mamprendre abans d’entrar en el fascinant món públic, especialment aquells que el tenien. Els que no el tenien s’hauran de replantejar moltes coses de la seua vida. 

3 Comments

  1. Ja que doneu l’informació (encara que partidista i pegant pals com no podia ser d’una altra manera), podrieu haver informat de la freqüència. O potser el que menys vos importa és el nou mitjà de difusió, sino soltar la bilis contra compromís.

  2. Disculpa el corrector em canvia les paraules.

    Qui es el periodista.

    Una opinió sense contrastar diguent que el Partit Socialista està desaparegut.
    Gràcies.

  3. Hola bona vesprada m’agradaria saber que es el periodista que redactar aquesta noticia. No se per que es fa una opinión sense contrastar siguen que el Partit Socialista està desaparegut.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Notícia anterior

Urbanismo encargó en agosto de 2019 las luminarias para la plaza Vicente Alba por un importe de 11.603’90 euros

Següent notícia

La Pobla reparteix 697.863 euros en subvencions i ajudes a les entitats, associacions i persones individuals al llarg de l’any 2020