“No hem participat a la cursa d’Arbres i Castells de la Mancomunitat perquè no llueix ni ens dona rèdit”

Iris Marco, regidora d’Esports, explica les raons de l’absència de la Pobla en esta prova esportiva

/

La cursa d’Arbres i Castells és una competició esportiva anual que organitza des de 2015 la Mancomunitat del Camp de Túria (abans l’organitzava la SD Correcaminos) on es combina la part esportiva amb la difusió del patrimoni natural i arquitectònic dels pobles per on transcorre cada etapa. Hi participen els ajuntaments de la comarca en les tasques de col·laboració, tot i que enguany la Pobla de Vallbona ha estat la gran absent. Per això, la regidora d’Esports de la Pobla, Iris Marco (Compromís), va ser interpel·lada pel regidor de Ciudadanos José Luis Martín sobre les raons d’eixa decisió.

La regidora d’esports de la Pobla va ser molt eloqüent sobre els arguments que hi ha darrere la decisió de l’ajuntament. “És una cursa que tots els anys és un problema a nivell organitzatiu, no llueix, hi van arribant tots els corredors un a un i no té les mateixes característiques que una volta a peu, s’obliga a un tall de la circulació durant un temps important i això provoca molts problemes i inconvenients per a la vida habitual del poble”, afirma Iris Marco.

Tot i que Compromís en forma part del govern de la Mancomunitat amb el PSOE i Ciudadanos –presidida per la socialista Lola Celda- a l’hora de gestionar els recursos d’aquest ens supramunicipal, els responsables polítics del partit nacionalista poblà no han estalviat qualificatius a l’hora de jutjar els “pocs” beneficis que una cursa d’eixe tipus deixa en cada poble. No sols pel que fa a la revitalització als comerços o establiments de restauració sinó per a la difusió dels pobles en general i la possibilitat de donar-los a conèixer.

Marco va afegir que conjuntament amb el Club d’Atletisme de la Pobla de Vallbona van acordar que enguany no hi participarien, precisament, per eixes raons. “Per a nosaltres és un problema organitzatiu pel poc rèdit que ens donava, també hi havia pocs corredors del pobles, això no significa que en edicions posteriors no hi puguem tornar a participar-hi”, va subratllar la regidora de Compromís sobre eixes raons. A més, va remarcar que l’esforç que hi ha de fer l’ajuntament “no tenia el retorn que a nosaltres ens interessa”.

Unes raons pobres a parer del regidor de Ciudadanos que les va titllar “d’excusa” i va desvetllar que des de l’ens organitzatiu se’ls va demanar cinc voluntaris per a les tasques de col·laboració de l’etapa que transcorria per la Pobla de Vallbona però pel que sembla “no hi havia ni cinc voluntaris en un poble de prop de 25.000 habitants”, va ironitzar Martín que no va estalviar crítiques al govern local sobre l’absència.
“No hi ha retorn per al poble?”, va preguntar-se Martín. “45 equips que ixen i arriben als pobles en cada etapa són raons suficients, potser l’hostaleria de la Pobla de Vallbona no pensa el mateix”, va manifestar el regidor de Ciudadanos.

Eixes paraules van enfurismar Marco que va etzibar Martín “no hi has estat mai, no saps de què va, no és cap excusa, és la realitat, per a l’hostaleria no té cap impacte com sí tenen altres proves i competicions esportives; com que són curses de relleu arriben i se’n van, no hi ha cap retorn i és mentida que hagen demanat cinc voluntaris per a l’organització”.

La regidora d’Esports va recordar que altres edicions “hem tingut problemes per a senyalitzar perquè no són sols els voluntaris o policies, els dies previs s’han de fer eixes feines no com vol l’ajuntament sinó com diu la Mancomunitat”.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Notícia anterior

Este es el listado de 'empleos esenciales' y los únicos que pueden ir a trabajar

Següent notícia

El Ayuntamiento de la Pobla invita a comprar en el comercio local tres semanas después de inaugurar un nuevo hipermercado en la Rascanya