L’Ajuntament de la Pobla emprarà els mitjans telemàtics per a celebrar les sessions dels òrgans col·legiats

Es podran fer plenaris per vídeo-conferència

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona farà ús dels mitjans telemàtics que permeten les noves tecnologies a l’hora de continuar amb el ritme administratiu i polític mentre dure l’Estat d’Alarma. Amb els immobles municipals tancats amb pany i forrellat –llevat del retén de la policial local- per complir amb el decret de confinament dictat pel Govern central, ha arribat l’hora que tant els funcionaris com els polítics facen la seua feina des de casa. 

El Coronavirus ha trasbalsat el funcionament habitual de la nostra societat. No sols pel que fa a l’àmbit privat –amb empreses i indústries tancades exceptuant-ne els sectors essencials- sinó també en l’administració pública. L’Ajuntament de la Pobla no és aliè a eixa dinàmica i ja treballen des de fa dies a casa per atendre les necessitats dels ciutadans. 

L’àrea de Serveis Socials és un dels que més feina tenen quant a trametre tota la paperassa perquè els ciutadans més vulnerables –aquells que cíclicament pateix amb més duresa les adversitats econòmiques- puguen ser atesos amb normalitat. A més, eixes ajudes s’estenen a la resta del segment poblacional que pot eixir-ne malmès a mesura que passen els dies i continua l’Estat d’Alarma i, per tant, les mesures de confinaments i la conseqüent davallada d’ingressos en l’àmbit familiar. 

La resta de departaments de l’ajuntament resten oberts en l’àmbit telemàtic però a un ritme menor que en circumstàncies normals, tot esperant que s’acabe el confinament. 

Pel que fa a l’àmbit polític, cal remarcar que l’equip de govern ja ha anunciat que en faran un ús d’eixes noves tecnologies de comunicació per seguir amb els mateixos esquemes que es venien desplegant fins ara, és a dir, les reunions i les propostes que ja hi havia amb la presència física. Ara se substituiran eixes presències físiques per altres de noves, com les vídeo-conferències (molt de moda darrerament), les multi-conferències i altres tècniques modernes. 

Per exemple, les reunions governamentals ja es porten a terme de forma telemàtica, amb una connexió diària, estreta i freqüent. Eixos contactes s’estendran a la resta d’òrgans col·legiats que serveixen per a desenvolupar l’acció del govern municipal, com és el cas de les sessions plenàries –a la comarca ja hi ha hagut ajuntaments que n’han portat a termes-, les comissiones informatives o les comissions de la Junta Local de Govern. En la mesura del possible hi ha un afany perquè l’engranatge municipal no n’isca malmès pels inconvenients derivats del Covid-19. 

L’objectiu final és que es puga garantir la seguretat tecnològica, la participació de tots els membres en condicional d’igualtat, a més de la validesa en la seua realització, els debats i els acords que s’hi adopten. 

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Notícia anterior

El Ayuntamiento de la Pobla invita a comprar en el comercio local tres semanas después de inaugurar un nuevo hipermercado en la Rascanya

Següent notícia

VÍDEO | El regidor de Joventut de La Pobla cedeix la meitat del seu salari a la lluita contra el coronavirus