Labora desconeix que 489 autònoms hagen rebut l’ajuda de la Generalitat anunciada per l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona

El Consell va establir ajuts pel Covid-19

El Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Servof), més conegut ara com a Labora, dependent de la Generalitat Valenciana, desconeix actualment l’anunci que fa unes setmanes –en concret, el proppassat 15 de maig- va realitzar l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona segons el qual l’administració autonòmica ha concedit ja les ajudes a un total de 489 autònoms del municipi. 

L’Actualitat ha contactat amb Labora per concretar si els autònoms de la Pobla de Vallbona ja han rebut les ajudes anunciades per la Generalitat a finals de març –després del decret d’Alarma- i la seua resposta ha estat de desconeixement total: “Encara no sabem res”, han afirmat. Quan se’ls ha informat de l’anunci de l’ajuntament, hi han afegit: “Ens han fet comentaris semblants però, oficialment, encara no hi ha xifres exactes al respecte”, han subratllat les mateixes fonts. 

Cal recordar que les ajudes directes als autònoms propietaris de botigues o negocis, tenen dos tipus de línies: aquells que han hagut de tancar per decret de l’Estat d’Alarma rebran un màxim de 1.500 euros per ordre d’arribada de les sol·licitud –per tant, hi ha un màxim- tot i que s’exclouen aquells casos on els possibles beneficiaris per compte propi hagen tingut fins a un total de 30.000 euros d’ingressos nets. 

El decret d’ajudes del Consell també preveia ajudes per a aquells autònoms que hagueren vist minvat el seu nivell de vendes o negoci afectats per l’Estat d’Alarma i el confinament a casa de les persones. En eixe cas, han de demostrar que han tingut una minva del 75% tot comparant-ho amb la facturació mitjana dels sis mesos anteriors al 15 de març. En este cas, rebran fins a 750 euros en total, és a dir, la meitat just del primer grup. 

Segons els mitjans de comunicació oficials de l’ajuntament poblà publicades l’esmentat dia 15 de maig, un total de 489 persones autònomes de la vila han estat les beneficiàries de les ajudes amb les quals es tracta de minimitzar els efectes econòmics sobre un dels sectors que, històricament, són un dels més desemparats socialment. 

A més a més, cal subratllar que des de fa dos setmanes la resposta de Labora ha estat la mateixa: ha acabat el termini de presentació de les sol·licituds dels afectats pel Covid-19 i ara és l’hora de la valoració tècnica a fi de decidir aquells que rebran les ajudes econòmiques i aquells no en tindran cap, especialment perquè no hi compleixen els requisits demanats. A més a més, cal matisar que hi ha un límit econòmic a l’hora de decidir-ne els agraciats, és a dir, no hi haurà prou diners per atendre les sol·licituds rebudes.    

Comptat i debatut, la Generalitat ha preparat fins a 57’5 milions d’euros destinat a finançar els problemes que se n’han derivat del Covid-19 al sector dels autònoms valencians. Tanmateix, no és l’únic administració pública que ha previst eixe tipus d’ajut per alleujar els problemes que actualment poden travessar milers d’autònoms i emprenedors. 

De fet, a la comarca del Camp de Túria ja hi ha uns quants ajuntaments que han completat les ajudes econòmiques de l’Estat i de la Generalitat Valenciana envers els autònoms. És el cas de Riba-roja de Túria, l’Eliana, Loriguilla i, la darrera, la capital edetana, Llíria. Els ajuts oscil·len entre els 100 euros de Loriguilla –un  municipi d’uns 2.000 habitants- i Riba-roja de Túria que atorgarà fins a 2.000 euros. 

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona encara no n’ha dit ni pruna i guarda silenci al respecte. 

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Notícia anterior

El precio de las viviendas en la Pobla de Vallbona se reduce en un 27% al pasar de 1.552 euros el metro cuadrado en 2009 a 1.138 euros en 2020

Següent notícia

La Pobla de Vallbona lidera junto a Llíria la destrucción de empleo en el Camp de Túria y se sitúa ya en 1.924 parados en el mes de mayo