Jaume Peiró i Álex González preparen una completa expedició per Sud-amèrica

El veï de la Pobla i el madrileny viatjaran este estiu al Brasil, Perú i Bolívia a la recerca de noves línies

L’alpinista de la Pobla Jaume Peiró i el madrileny Álex González han decidit unir forces de cara a este proper estiu i dur a terme una llarga expedició de tres mesos de durada (juny, juliol i agost) que els portarà al Brasil, Perú i Bolívia.

La idea d’aquest viatge va més enllà del merament esportiu, ja que afirmen que els agradaria també aportar el seu granet de sorra a la comunitat escaladora d’aquestos tres països i tractar d’establir un pla de cooperació mitjançant l’organització de xerrades, projeccions, activitats amb xiquets, etc.

No obstant això, el motor principal serà, sens dubte, la repetició d’algunes clàssiques d’aquests països així com la recerca de possibles noves línies.

Pel que fa a el viatge, Brasil serà el primer dels destins. Allà tenen previstes activitats a Pedra Riscada, Pedra Baiana, Tres Pics, Pain de Sucre i Corcovado, aquests dos últims a Rio de Janeiro. Els principals objectius ací seran l’ascensió de Viaje de Cristal i la possible obertura d’una nova línia, respectant l’ètica de l’equipament, en Pedra Riscada. Igualment han posat la vista en una possible escalada a la muntanya Corcovado, on es troba l’icònic Crist Redemptor, així com la repetició de diferents vies en Pedra Baiana i Pain de Sucre.

El seu segon destí serà Perú. A l’contrari que al Brasil, l’escalada al Perú la desenvoluparan en una única destinació, Huaraz, el cor alpí dels Andes. Després aclimatar-se a Hayun Machay intentaran l’ascensió a La Esfinx (5.324 metres) per la cara est, amb els seus 750 metres de granit vertical carregats de diedres i fissures perfectes.

Posteriorment, si el temps ho permet, intentaràn l’Alpamayo, un cim de 5.947 metres.

Finalment, Bolívia serà el tercer i últim destí. Més concretament la cadena rocosa de Quimsa Creu, un mar granític d’agulles i torres que, sens dubte, farà les delícies de qualsevol amant l’escalada. Quimsa Creu és el paradís de l’escalada d’exploració, amb centenars de rutes per obrir, agulles verges que escalar i cims que coronar.

La idea és que el periple per Sud-amèrica culmine en territori andí, repetint vies clàssiques com Don Rayo a l’Banyes de Diable (5.271 metres), ascendint la Muntanya Saturn per la seua cara nord i, en la mesura del possible, portant a terme l’obertura de noves línies.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Notícia anterior

Competició d'adults de l'escola d'escalada de la Pobla

Següent notícia

Trofeu de birles de la clavaria de Sant Sebastià 2020