El ple demana un segon institut però no fixa dates de terminis per a l’inici i final de les obres

S’insta per unanimitat a Educació a incloure la infraestructura al Pla Edificant

Quasi dos dècades després d’inaugurar-se el primer institut de secundari de la Pobla de Vallbona, en cal un altre. El segon institut que done abast a l’augment de població que ha experimentat la localitat atesa la puixança urbanística que hi ha hagut d’ençà que es van posar en marxa tots els plans de construcció prevists. No cal oblidar que el pla general de l’any 2006 preveia un increment poblacional de més de 80.000 habitants. Sortosament, no s’ha arribat a eixa xifra. Un repàs, però, a l’evolució dels últims anys a la Pobla n’és ben concloent. L’any 2000 hi havia 11.800 habitants, en 2006 altres 19.400, en 2012 ja va augmentar fins els 22.200 i ara n’hi ha més de 24.500, d’habitants. Per tant, la tendència ha estat una constant imparable. No obstant, com sempre, es fan les coses sense una planificació anys abans que hi haja les necessitats. Al Campés ja hi va ocórrer. Es van fer les coses a corre cuita i es va haver d’arribar a un acord amb els propietaris dels terrenys –encara sense desenvolupar i, per tant, sense ser-ne propietaris- dels quals se’n paga un lloguer esbojarrat. 

Al plenari s’ha aprovat ara incloure la sol·licitud del segon institut en el programa Edificant de la Conselleria d’Educació, la qual cosa significa que el porta a terme l’ajuntament i el finança la Generalitat. S’estan estudiant els terrenys on s’instal·larà –se’n parla dels sector R17, R18 i R24- a partir dels informes tècnics a fi de començar les obres de seguida que es puguen. No obstant, les previsions no són, si més no, daurades per als futurs usuaris. Les aules de l’IES de la Vereda acullen més de 1.200 alumnes –es va fer per a 450 i es va ampliar per a quasi 750- i cada curs hi ha un augment que s0acosta al centenari. A més, s’ha d’estudiar de quina forma s’executa el projecte, especialment pel que fa a la figura urbanística més adient, la qual cosa pot facilitar o impedir el decurs de les obres. “En 2015 quan vam entrar a governar l’institut ja estava massificat, ara mirarem quina és la millor forma per portar a terme el projecte el més ràpid possible”, ha afirmat l’alcalde de la Pobla de Vallbona, Josep Vicent Garcia.


Un altra qüestió a tindre en compte és la incertesa que provoca la manca d’informació per part de la Conselleria d’Educació a l’hora de decidir el nombre i el tipus dels cicles formatius que hi haurà al futur centre educatiu. En funció d’eixa qüestió es plantejarà un tipus o un altre d’institut. De moment, ja hi ha confirmades 6 línies de batxillerat, altres 16 d’Eso i els futurs mòduls de formació professional. En les properes setmanes s’aniran coneixent nous aspectes sobre esta essencial infraestructura educativa tot i que el govern municipal no ha volgut cap tipus de data exacta sobre l’inici de les obres o la fi de les mateixes. Per descomptat, tampoc no s’ha anunciat cap dada sobre la data que es posarà en servei este segon institut malgrat que a les aules de l’actual hi ha ja una situació de massificació. 

Reaccions polítiques

El regidor de Vox, Miguel Ángel Huerta, considera “positiu” que es demane l’institut tot i que ha recordat que a principis de 2019 “semblava que ja estava tot decidit”.  

La regidora d’Educació, Rebeca Pizarro, ha afirmat que l’institut “és una necessitat” i ara “calen els informes per decidir-ne la ubicació”. 

La regidora del PP Rosana Marín ha lamentat “la poca previsió” del govern municipal a l’hora de portar a terme este projecte “perquè s’haurien d’haver fet les coses abans”.

En el mateix sentit, Ciudadanos ha demanat que es facen prompte les obres. 

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Notícia anterior

L'Ajuntament destina 100.000 euros a Educació

Següent notícia

Cuando el colegio Mas de Tous era un hotel de 3 estrellas