Tres investigats per difondre “fake news” sobre segrestos a La Pobla de Vallbona

La Guàrdia Civil s'ha encarregat d'investigar els incidents i desmentir els rumors

La Guardia Civil de la Pobla de Vallbona ha informat a través d’un comunicat que està investigant, dintre del marc de l’Operació ‘Crédulo’, a tres persones per difundir presuntament ‘fake news’ sobre un segrest de xiquets a la localitat del Camp de Túria.

L’operació, iniciada per l’equip Editeco Llíria, va sorgir arran la publicació i difusió en diferents pobles de la comarca d’una noticia sobre el suposat intent de segrest de menors a l’eixida d’un col·legi de La Pobla.

La informació va ser ràpidament difosa a través d’àudios i fotografies a les xarxes socials i assenyalava a dues persones d’ètnia àrab com a les presuntes autores del fet. Hi havia “comentaris sensibles” dirigits als dos autors i s’apreciava “de forma clara i reconocible” la cara d’un d’ells.

Des del mateix dia de la difusió d’aquesta “fake new”, la Guardia Civil va realizar un seguiment de les publicacions a les distintes xarxes socials, especialmente a les fotografies difoses, davant la possibilitat de l’existència d’un posible perjudicat.

Precisament, el perjudicat va denunciar la difusió d’una fotografía seua i va negar haver participar en cap fet d’aquesta magnitut i gravetat.

A la denuncia facilitava tres publicacions en una xarxa social, on li acusaven directament de la temptativa de segrest, proferint greus insults i amenaces en dues d’elles, i en les quals se li veía de forma clara la cara del denunciant.

La difusió d’aquesta noticia i de les imatges es feia des de perfils privats amb l’aprofitament de l’anonimat que aquests otorguen, realitzant la publicació en una xarxa social i sent visible durant solament 24 hores. Es dificultava per tant, el rastreig de les publicacions i la identificació dels usuaris dels perfils.

L’equip de delictes telemàtics de la companyia de Llíria es va fer càrrec de les gestions d’investigació i va obtindre la identitat dels usuaris dels perfils emprats per a la difusió de les “fake news”.

Després d’això, ha obert una investigación dels tres presumptes autors per delicte d’injúria i calúmnies. Les diligències instruïdes han sigut lliurades als Jutjats de Primera Instància i Instrucció número 2 de Llíria.

En un primer moment, l’Ajuntament va informar que els dos incidents que tingueren lloc a les portes d’un col·legi i a l’avinguda Cervantes, respectivament, no tenien relació entre sí. Demanaven, a més un ús responsable de les xarxes socials.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Notícia anterior

Una mujer queda atrapada en su coche en un accidente

Últimes entrades