Sols 5 dels 21 regidors de la Pobla publiquen el seu currículum, la formació acadèmica i la vida laboral

Quasi 9 mesos després de la sessió d’investidura

Tot i que la transparència municipal és una de les pautes que s’intenta aprofundir per acostar directament la gestió de les administracions públiques al ciutadà, en el cas de l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona és molt difícil tindre accés a totes les dades dels regidors que en formen part del plenari: el govern i l’oposició actuals. 

Un passeig virtual n’és suficient per comprovar eixes dificultats. Si volem saber quant cobra cadascun dels regidors, el seu currículum, la seua vida laboral o la seua formació acadèmica i universitària –si s’escau- ho tenim molt complicat. D’entrada, cal buscar en el web de l’ajuntament per adreçar-nos a l’apartat de la transparència municipal. Fins i tot, hi ha franges horàries que en fan complicat satisfer eixa tafaneria. 

Dels 21 regidors que en formen part actualment del plenari sols 5 han publicat aspectes principals de la seua trajectòria personal i pública. La regidora de Serveis Socials, Regina Llavata (PSOE), el regidor d’urbanisme, Juan Aguilar (Cupo), la regidora de Patrimoni, Beatriu Palmero (Compromís), el regidor d’Activitats Econòmiques (Compromís) i la portaveu del Partit Popular, Mari Carmen Contelles són els únics que compleixen eixa obligació moral o ètica que significa donar a conèixer eixos aspectes. 

La resta dels regidors estan desapareguts. No se sap res de res. Cap tipus de dades. Els uns perquè són nous al càrrec i els altres per mandra o deixadesa, el ben cert és que no deixen rastre d’eixes dades. I més tenint en compte que han transcorregut quasi nou mesos d’ençà que es van constituir els ajuntaments i hi ha hagut temps suficient perquè els ciutadans puguen consultar sense problemes les dades dels seua representants. 

Llevat d’eixos cinc regidors esmentats, la resta no han volgut, de moment, i dissortadament, fer públiques les dades esmentades, ni les vides laborals ni la seua formació acadèmica i universitària. Les percepcions econòmiques d’eixos 21 regidors tampoc no hi apareixen, malgrat que una gran majoria dels ajuntaments valencians i del Camp de Túria sí ho fan. 

Conèixer les dades dels representants públics de la Pobla de Vallbona, d’aquells que gestionen els recursos municipals, és un dels símptomes més importants que expliquen el progrés i la democràcia d’una societat. Per això, caldria que l’ajuntament, tant el govern com l’oposició, en foren conscients de la importància d’adaptar-se als nous temps, aquells en què els veïns i les veïns tenen accés a determinades dades.

Dels grups municipals nouvinguts com Vox o Contigo no hi ha cap senyal de vida, mentre que altres com els regidors nous del Partit Popular o de Ciudadanos tampoc no hi ha cap novetat. 

Un altre aspecte a tindre en compte a l’hora de conèixer les dades dels regidors passa per tindre accés als llocs de treball que han ocupat cadascun d’ells o elles, a més de saber els sous o els jornals que rebien abans i després d’accedir a l’administració com a polítics. Amb això se sap aquells que tenen una trajectòria determinada i solvent i aquells que no han tingut una gran experiència laboral i en fan de la política el seu “modus viendi”. Hi ha casos de gent en política que abans d’entrar-ni no tenien cap treball conegut. 

“Fent clic a la imatge podeu accedir als currículums”

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Notícia anterior

La Pobla invertirà enguany 1’1 milions d’euros dels quals 230.000 es finançaran amb la venda de parcel·les

Següent notícia

La Pobla preveu ingressar enguany 68.000 euros en multes de trànsit i altres 130.000 per recàrrecs

Últimes entrades