Rectificació de la notícia publicada el 17-9-2020 titulada – El Alcalde de la Pobla de Vallbona afirma que las desinfecciones de edificios “no sé qué sentido tienen y las hacemos” –

A l’empar de la Llei Orgànica 2/1984, de 26 de març, reguladora del dret de rectificació.

ESCRIT DE SOL·LICITUD DE RECTIFICACIÓ

A L’ATENCIÓ DEL SR. DIRECTOR DEL DIARIO DIGITAL

 L’ACTUALITAT CPP (Col·legi de Periodistes de La Pobla)

La Pobla de Vallbona, 24 de Setembre de 2020

Sr. Josep Vicent Garcia i Tamarit, en la meua condició de Alcalde i per tant representant legal  de l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona, amb domicili a l’avinguda de Colom número 93 de la localitat, m’adrece al Sr. Director del diari digital L’ACTUALITAT CPP (Col·lectiu de Periodistes de la Pobla), per sol·licitar que es procedisca a la RECTIFICACIÓ DE LES INFORMACIONS que van ser publicades el passat 17 de Setembre en l’article titulat: El Alcalde de la Pobla de Vallbona afirma que las desifecciones de edificios “no sé qué sentido tienen y las hacemos” al assegurar que solo transmiten la Covid las personas (Josep Vicent Garcia atiza contra algunas de las prácticas de higiene)

Aquesta sol·licitud la realitze a l’empar de la Llei Orgànica 2/1984, de 26 de març, reguladora del dret de rectificació.

La informació que sol·licite que siga rectificada ha de ser en aquestos termes:

Des de l’alcaldia s’ha destacat durant el ple la necessitat de seguir els protocols marcats per sanitat que són que davant qualsevol contagi “si una persona ha tingut contactes estrets, és en eixos contactes estrets en els que hi ha que fer els aïllament, les proves PCR i per això està el sistema de salut. El sistema de salut és el que ho ha de dir”.

L’alcalde afig al ple que en eixos protocols sanitaris “queda molt clar que hi ha que fer quan hi ha el més mínim dubte que una persona té una febre una miqueta més alta del normal”. En el cas de la persona afectada que treballa Centre Social “feia molts dies que no estava en el centre social, aleshores no val absolutament per a res alarmar a la gent” i ha fet una apel·lació a sumar i no alarmar.

Des de l’alcaldia s’ha remarcat en la seua intervenció que s’estan realitzant totes les tasques de desinfecció i en cap cas fa referència a la literal de l’Actualitat on diu que netejar els edificis contradiu els protocols marcats per les autoritats sanitàries. El sentit de les declaracions de l’alcalde van encaminades a respectar les mesures bàsiques que recomanen els experts d’usar mascareta, higiene personal i distància de seguretat i no nega la resta de recomanacions marcades pels experts com les desinfeccions d’espais, com ha malinterpretat L’Actualitat. En este sentit, la Pobla va iniciar les desinfeccions diàries abans que es declarara l’Estat d’Alarma i es feren les recomanacions per part del govern central.

Des d’aquesta publicació s’han citat com a textuals frases no literals i tretes de context que han canviat el sentit de la resposta.En conseqüència a tot el que s’acaba d’exposar, tinga per formulada aquesta SOL·LICITUD DE RECTIFICACIÓ de la informació publicada en l’article del passat 9 de novembre referit,  i; de conformitat amb el que s’estableix en l’article 3 de la  Llei orgànica 2/1984, de 26 de març, reguladora del dret de rectificació, procedisca a publicar o difondre íntegrament la rectificació recollida en aquest escrit, dins dels tres dies següents al de la seua recepció, i que ho faça en els termes que aquesta norma estableix.

Sign. Josep Vicent Garcia i Tamarit

Carta original de l’alcalde

 

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Notícia anterior

La Pobla de Vallbona: debate encorsetado y soporífero televisado para un domingo por la noche

Següent notícia

La Pobla de Vallbona gastará 564.000 euros en revisar el actual plan general mientras la oposición prevé un contrato 'a la carta' y 'con nocturnidad' para una empresa concreta