OASI DE LLIBERTAT

Obrir una finestra nova a la informació és un dels símptomes que ens indica el grau de llibertat i democràcia d’una societat. Als països occidentals, els mitjans de comunicació són els garants que l’opinió pública tinga un nivell suficient per assabentar-se’n de tot el que ocorre al seu voltant.

En la mesura que les persones que en formen part d’una societat tinguen un volum major d’informacions més gran serà el grau d’independència que tindran respecte dels poders polítics. Un dels majors perills que es viu actualment és l’intent dels nostres governants de controlar tot allò que ocorre als mitjans de comunicació. No sols ho fan als mitjans que dependent directament de les administracions públiques –local, autonòmica o estatal- sinó que també ho intenten –i a voltes ho aconsegueixen- amb els de capital privat. Com se sol dir “la informació és poder” i en la mesura que poden ho porten a terme. La publicitat institucional és una de les eines que els poders polítics tenen al seu abast per exercir eixe control, amb totes les conseqüències. Premiar els bons i obedients i castigar els que no s’avenen a ells. Eixa és la seua forma de funcionar.   

La Pobla de Vallona no n’és cap excepció. Un grup de persones amants del nostre poble pensem que cal aportar-ne majors dosis de democràcia a la societat local. Obrir una nova finestra per on puga entrar aire lliure, amb llibertat i sense cap lligam amb cap grup de poder i, el més important, sense deure cap tipus de favor, ni polític ni econòmic. Som de l’opinió que com més coses coneixerem de l’actualitat local major serà la independència dels seus ciutadans. Amb eixa finalitat naix “L’Actualitat”, des de dins de la societat civil i creada, precisament, per a la pròpia societat. Es tracta d’una feina il·lusionant i excitant. El dret a la informació està recollit a la mateixa constitució i, per això, cal defensar-lo amb tot l’esforç possible. No obstant, és una tasca conjunta entre els integrants d’este diari i de tots els mateixos veïns i veïnes que en formen la Pobla. En la mesura que tots i cadascun de vostès senten “L’Actualitat” com una part seua aleshores major serà la democràcia, la llibertat i la pluralitat informativa. Per això, posem al seu abast un correu electrònic al qual ens poden enviar tot allò que consideren oportú, perquè vostès també en són importants. Esperem que hi haja la complicitat suficient perquè puguem convertir “L’Actualitat” en un mitjà fet des de la societat i adreçat a la pròpia societat.

De ben segur, no serà un camí plàcid ni tranquil. Entrebancs i problemes de ben segur que en sorgiran. Estan, però, en el mateix peatge de la professió. Entre tots podrem assolir una màxima: ser més lliures. Endavant.

Correu: redaccio@lactualitat.com

2 Comments

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Següent notícia

Tres mesos de vida