L’INE eleva al 85’5% la gent de la Pobla que es queda a casa durant el confinament, 16’5 punts més que l’estudi del Ministeri de Transports

El posicionament dels aparells detecta el grau de compliment de les normes del confinament

Un estudi del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana recull una anàlisi acurada sobre el comportament dels ciutadans durant l’Estat d’Alarma que impedeix l’eixida de casa més enllà dels viatges per comprar al supermercat, a les farmàcies o anar al treball en funció de les activitats laborals permeses en esta situació extraordinària. 

L’anàlisi elaborada –segons ha tingut accés L’Actualitat– ha estat possible gràcies al posicionament dels aparells de telefonia que tenen els ciutadans i que permeten saber els costums i usos i, per tant, descobrir la vida de les persones durant el confinament. D’esta forma, al cas de la Pobla de Vallbona les conclusions són d’allò més fefaents sobre el grau de compliment. 

Així, un 69% dels habitants de la Pobla no ha fet cap viatge durant l’Estat d’Alarma que va decretar el govern central el passat 15 de març i que suposa restar a casa més de l’habitual. Eixa xifra contrasta amb el comportament que eixos mateixos habitants van tindre durant qualsevol de les setmanes del mes de febrer, on sols el 51% es van quedar a casa, és a dir, un 51% en total. 

Eixes dades fan palesa l’excel·lent resposta que han complert duran el poc més d’un mes que portem amb l’Estat d’Alarma. La gent n’és conscient de la necessitat de fer cabal a les autoritats sanitàries i, per tant, no ser un focus de contagis del Coronavirus amb la família. Evitar eixir de casa és la norma més prudent i, alhora, obligatòria per no patir la malaltia. 

L’altre aspecte estudiat en eixe informe del Ministeri de Transports i Mobilitat fa referència al 15% dels habitants que fan més de dos viatges durant este període de confinament en l’actualitat, mentre que eixes mateixes xifres arriben al 31% si les analitzem i comparem amb qualsevol de les setmanes del mes de febrer passat. 

Cal contextualitzar estes dades amb les obtingudes a la resta d’Espanya, on al llarg de febrer –un dia qualsevol- hi va haver al voltant de 20 milions de desplaçaments de més de 500 metres de distància com a mínim dos o tres voltes diàries. Sols 15 milions van passar el dia a casa o pels voltants. Les xifres s’han invertit, però, dràsticament al contrari. Eixe estudi ha estat clau perquè les autoritats sanitàries puguen saber en quina mesura les persones respecten les recomanacions-obligacions a l’hora de prendre mesures per enfortir o afeblir la normativa legal. 

Les conclusions s’han extret a partir de les dades estudiades com a mitjana dels dies que comprenen entre el 29 de març i el 5 d’abril passats. D’eixa forma, es pot deduir que l’endemà de declarar-se l’Estat d’Alarma 10 milions de persones que solien fer-hi desplaçament ja no ho van fer. Des d’aleshores, les xifres quasi no varien: cada dia el 60% dels habitants d’Espanya passen la jornada sense anar-se de casa, un altre 20% fa una eixida i el 20% restant fa dos o més viatges diaris. Els caps de setmana el 60% apuja fins el 66 quant a gent que no fa cap viatge.  

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Notícia anterior

El 69% dels habitants de la Pobla es queden a casa durant l’Estat d’Alarma, segons un estudi de mobilitat telefònica encarregat pel Govern

Següent notícia

Beverly Hills en la Pobla de Vallbona: a la venta un chalet de 1 millón de euros en la Rascanya