Font: Ajuntament de la Pobla de Vallbona

L’Ajuntament destina 100.000 euros a Educació

/

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha executat al voltant de 100.000 euros dels més d’1,3 milions d’euros que rebran els col·legis públics i l’institut de la localitat a través del programa Edificant. Les primeres actuacions s’han destinat als centres Mas de Tous i El Campés dins el programa 2019 i 2020.

Al CEIP Mas de Tous els treballs han consistit en la instal·lació de paviment amb formigó antilliscant, dos zones de joc al pati amb equipament per a la pràctica de tenis taula, taules d’escacs, parxís i jocs accessibles. A més s’ha realitzat la restauració del mobiliari exterior i dels murs i paviment deteriorat. Amb esta inversió s’ha millorat a més el sistema de recollida d’aigües pluvials per evitar tolls d’aigua i que entrara brutícia al centre.

Al col·legi El Campés la inversió principal ha consistit en la construcció d’una coberta principal d’accés al centre per a protegir l’alumnat de la pluja. A més s’ha fet un parc d’arena tancat en la zona central del pati infantil.

La major part del programa Edificant, prop 1,2 milions d’euros, aniran destinats en el període 2021 – 2022 a l’institut La Vereda i el Col·legi Lluis Vives, el més antic de la localitat.

Pel que fa a l’institut, es realitzarà un estudi d’eficiència energètica del centre per evitar pèrdues de temperatura per murs, cobertes i finestres i millorar el rendiment i l’estalvi econòmic. Així mateix s’estudiarà la sectorització de la calefacció per adaptar-se a les necessitats de cada moment.

Respecte al col·legi Lluis Vives es construirà un nou menjador infantil d’acord amb la legislació vigent, que permetrà millorar la seguretat de l’alumnat. També es substituirà la instal·lació de fontaneria de l’actual menjador de primària. A més, al pati de primària es construirà un edifici destinat a gimnàs amb pista coberta, vestidors adaptats, un magatzem i un despatx per al professorat d’educació física.

Font: Ajuntament de la Pobla de Vallbona

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Notícia anterior

El mirador del Tos Pelat languidece ante el olvido municipal

Següent notícia

El ple demana un segon institut però no fixa dates de terminis per a l’inici i final de les obres