L’Ajuntament de la Pobla elimina de les xarxes socials una foto on el Regidor d’Obres no guarda la distància de seguretat pel Covid-19

Juan Aguilar observa la instal·lació de la passarel·la sobre l’autovia CV-35

Una fotografia publicada per l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona i després censurada de les xarxes socials per motius de la imatge pública d’un regidor del govern municipal ha alçat una considerable polseguera. L’actitud és, si més no i com a pogut comprovar L’Actualitat, reprovable perquè s’ataca la llibertat dels internautes a comentar i expressar les seues opinions. 

Els fets van ocórrer ahir de vesprada 22 d’abril arran de la publicació per les xarxes oficials d’una sèrie de fotografies i el text que l’acompanyava on l’Ajuntament de la vila comunicava als ciutadans la instal·lació d’una passarel·la sobre l’autovia CV-35 a l’alçada de la cooperativa que va tindre lloc en la nit del passat 21 d’abril.   

L’Ajuntament va apujar l’esmentada notícia a les xarxes socials al voltant de les 16:30 hores, amb la publicació de determinades fotografies que il·lustraven els moments en què els operaris s’encarregaven del muntatge de la passarel·la sobre l’autovia que discorre sobre la carretera que uneix el nucli urbà amb la zona nord i enllaça estes àrees poblades amb la ronda nord d’eixida a l’autovia i amb l’àrea metropolitana del cap i casal. 

Entre la desena de fotografies que hi havia ressaltava una on s’hi veia el Regidor d’Urbanisme i Obres Públiques, Juan Aguilar, de Cupo, que seguia amb molta atenció el desenvolupament de l’instant en què els operaris col·loquen la passarel·la sobre la carretera CV-35 que, prèviament, l’Ajuntament de la Pobla n’havia anunciat a dolçaina i tabalet. 

Tanmateix, en la fotografia que s’hi havia apujat hi ha set persones més al voltant del regidor, en un perímetre reduït i sense marcar correctament les distàncies entre les persones que recomanen les autoritats sanitàries. Embadalits per la feina que porten a terme els operaris i treballadors de l’empresa adjudicatària, sols tres de les persones porten armilles reflectants que s’exigeix per l’estada prop d’unes obres i més quan es tracta d’una nit fosca, més enllà de les 22 hores com s’havia anunciat. 

A més a més, sols dos de les huit persones –regidor inclòs- porten cascs que protegeixen de qualsevol possible accident i molts d’ells tampoc no fan servir les mascaretes que les autoritats sanitàries recomanen per evitar contagiar o ser contagiats del coronavirus. En el cas del regidor de la Pobla, ni porta casc contra els accidents, ni tampoc una armilla reflectant que n’anuncia la presència d’una persona ni es tapa la boca amb una mascareta. Tot això, adobat amb l’absència de la distància de seguretat entre les persones. 

Comentari d’una cibernauta

Tota eixa escenografia és objecte d’un crítica d’una internauta que fa saber l’incompliment de la crida que fan les autoritats sanitàries perquè els ciutadans guarden les distàncies mínimes d’un metre i mig o dos entre una persona i un altra. La persona que qüestiona la fotografia en què apareix Juan Aguilar comenta així: “Ahí, ante todo respetando la distancia de Seguridad”, etziba als que hi apareixen. 

El comentari que feia referència a la manca de les distàncies mínimes de separació es va esborrar ràpidament tan bon punt els administradors de la pàgina del facebook de l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona es van adonar dels fets que s’hi denunciaven. D’eixa forma, si la notícia es va fer pública cap a les 16:30 hores i el comentari es va realitzar envers les 17:15 hores, la fotografia es va esborrar al voltant de les sis de la vesprada, és a dir, menys d’una hora i mitja menys d’ençà que es va fer pública. 

Actualment, a les xarxes socials apareix la mateixa notícia acompanyada d’un munió de material gràfic tot i que no hi ha rastre ja de l’esmentada fotografia del regidor d’Urbanisme i Obres Públiques. Jeu dins d’una paperera cibernètica. 

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Notícia anterior

GAL·LERIA | L'Ajuntament instal·la una passarel·la a l'autovia CV35 que connecta la zona nord amb el nucli urbà

Següent notícia

El alcalde (Compromís) acusa al PP de dar licencias de obras ilegales y aprobar viviendas sin alcantarillado