L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona reparteix 58.280 euros en subvencions per a activitats culturals, falleres, juvenils i musicals en l’Estat d’Alarma

El termini de presentació acaba dins d’un mes

El govern municipal de la Pobla de Vallbona ha donat a conèixer ja les subvencions que en règim competitiu repartirà enguany a càrrec dels pressupostos de 2020 per un valor total de 58.280 euros. En total s’han establert fins a 11 tipus i categories a les quals es podran presentar les entitats i associacions per portar a terme determinades accions. 

Les subvencions en règim competitiu es diferencien d’aquelles conegudes com a nominals -on es fixen d’antuvi les quantitats econòmiques que rebran les futures beneficiàries- en el fet que s’hi presenten les ofertes i, a continuació, s’hi fa un barem sobre el contingut amb una anàlisi exhaustiva tot aplicant-hi els criteris i les regles dissenyades a les bases reguladores. 

Els 58.280 euros prevists pel que fa a les subvencions en règim competitiu es distribuiran entre els onze categories elaborades, que abracen tot el que fa referència a la societat, l’esport, el món de les falles, l’educació o l’associacionisme, entre d’altres. Cal comentar que, segons el publicat per l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona, el termini per a la presentació de les sol·licituds acaba d’ací un mes.

La primera de les convocatòries està destinada a les entitats sense ànim de lucre que desenvolupen projectes musicals, amb un valor màxim de 11.645 euros; un altra de les categories està adreçada a les associacions que porten a terme projectes i activitats socials, dependència i diversitat funcional amb una partida de 2.794 euros en total. 

Un altra de les iniciatives serà per a les entitats que desenvolupen projectes i activitats que promoguen la igualtat entre dones i homes per a la prevenció de violències masclistes, amb altres 1.312 euros. Les entitats sense ànim de lucre que porten a terme projectes i activitats culturals per promoure valors educatius, festius i de conscienciació s’emportaran 1.255 euros. 

Les entitats que desenvolupen projectes i activitats falleres tindran una partida econòmica fixada en 5.295 euros, a fi de conscienciar les persones en valors socials de l’àmbit faller. A més a més, hi haurà un altra línia de subvencions per als projectes i activitats sòcio-educatives de la Pobla de Vallbona per promoure l’educació universal en tota la població, incidir en principis com la diversitat, la pau, la solidaritat, la justícia social i la igualtat, tot amb una partida màxima de 3.169 euros. Els valors culturals, educatius i de conscienciació en valors socials es potenciaran a la partida que, dotada amb 3.901 euros, es destina a entitats d’àmbit festiu. 

L’Ajuntament de la Pobla també promourà les iniciatives de les entitats que porten a terme projectes i activitats juvenils en les quals es promoguen valors com la tolerància, la participació, el respecte i l’oci, entre d’altres, amb una subvenció màxima de 538 euros. A més a més, es destinaran altres 4.118 euros per a iniciatives de la promoció i la reinserció social que s’encarreguen d’atendre la problemàtica social de col·lectius afectats per la desigualtat, la marginació, la pobresa i l’exclusió social. 

Les activitats esportives seran les que s’emportaran el gruix més important de les subvencions amb 21.862 euros, amb la finalitat de promoure els valors esportius i educatius. Finalment, la promoció dels valors de l’associacionisme veïnal, la cohesió social i la dinamització de les zones urbanes del municipi està dotada amb 2.391 euros. 

La publicació de l’anunci realitzat per l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona coincideix en el temps en el decret de l’Estat d’Alarma i fixa un termini per presentar les sol·licituds per accedir-hi que acaba, tot just, d’ací un mes.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Notícia anterior

El Cebarock (23.765 euros), la Mostra de dansa i Teatre (7.000 euros) o les festes de Joventut (5.000 euros, entre els damnificats per les retallades

Següent notícia

Eugeni Alemany visita la Pobla de Vallbona en una sessió cultural