L’ajuntament de la Pobla de Vallbona anuncia l’arribada d’1’6 milions d’euros en subvencions però no concreta cap pla per a autònoms, comerços i professionals

Dilluns 4 de maig comença la fase 0 de desescalada

Proper dilluns 4 de maig comença la fase zero per a tornar a poc a poc la normalitat –no arribarà fins les darreries de juny, si no hi ha contratemps- amb la qual cosa els comerços, botigues, professionals i molts autònoms podran incorporar-se a l’activitat econòmica després de l’aturada del passa 15 de maig. La Pobla de Vallbona no n’és cap excepció. 

El que s’anomena com a desescalada consisteix en una obertura progressiva de moltes de les activitats que havien patit una aturada pels efectes de Covid-19. Així, determinats col·lectius com els perruquers, estètica i altres semblants podran obrir amb una cita prèvia. Altres com els bars i restaurants també ho podran fer, tot i que sols per emportar el menjar. D’eixa forma, a poc a poc s’aniran incorporant nous col·lectius laborals a mesura que vagen millorant les dades de contagis. 

No serà fins la fase I –a partir de l’onze de maig- que es podran alçar certes restriccions a fi que es vaja tornant a la “normalitat” en molts sectors econòmics sacsejats per la crisi del coronavirus. Eixe retorn estarà farcit de moltes dificultats, per a autònoms, professionals, treballadors, comerços, botigues i altres sectors laborals de la Pobla de Vallbona. Els dos mesos sense activitat –sols en aquells àmbits essencials- en passaran factura i és per això que les administracions públiques s’albiren com important en eixe retorn. 

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha anunciat l’arribada d’1.698.000 euros procedents de les subvencions i ajudes econòmiques per part de la Generalitat Valenciana i la Diputació de València, que s’han d’afegir als quasi 3 milions d’euros corresponents al romanent econòmic de l’any passat a fi d’afrontar amb millors garanties d’èxit la crisi. 

Fins ara, el govern municipal únicament ha presentat a l’opinió pública el Pla d’Actuacions Covid-19, que no deixa de ser un repàs de totes les iniciatives que s’han portat a terme a la Pobla d’ençà que es van desfermar totes les conseqüències provocades per la crisi sanitària del coronavirus que alhora ha suposat un seguit d’efectes sobre l’economia. 

Els programes i les iniciatives per revitalitzar el teixit social del comerç local –una de les banderes del govern de coalició a les xarxes socials-, els autònoms, els professionals, les microempreses, els emprenedors i tot tipus de botigues encara no s’han anunciat. Mentre en alguns ajuntaments de la comarca com ara Riba-roja de Túria o l’Eliana –tots dos amb governs socialistes- ja han fet públiques les seues propostes d’injecció directa (670.000 i 600.000 euros respectivament), a la Pobla de Vallbona no han aparegut. En eixos casos, les iniciatives són complementàries i compatibles legalment a les establertes per la Generalitat Valenciana i l’Estat. 

L’equip de govern de la Pobla ha anunciat verbalment que el focus de les seues iniciatives se centrarà en l’elaboració de borses d’ocupació i foment del treball a l’hora de distribuir l’1.698.000 euros que arribaran des de les administracions provincial i autonòmica però no s’ha pronunciat en cap sentit sobre la resta dels segments socials i econòmics de la vila: autònoms, botigues, comerços i professionals, sense oblidar els emprenedors o les microempreses.  

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Notícia anterior

El Ayuntamiento de la Pobla terminará de pagar en el año 2038 dos créditos de 3’5 millones de euros suscritos en 2018

Següent notícia

Un informe del Síndic de Comptes detecta 52 deficiències en el control econòmic de la Pobla del 2017 al 2019 (Part I)