L’Ajuntament de la Pobla anuncia que 92 dels 201 treballadors públics realitzen feines de teletreball

El govern de coalició elabora un pla d’actuació per afrontar la crisi del Coronavirus

El Pla d’Actuacions Covid-19 que ha presentat l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona desglossa –al llarg de tretze apartats- algunes de les claus que expliquen la gestió que el govern municipal ha dut a terme a fi d’afrontar la greu crisi sanitària, social i econòmica que se n’ha derivat de la pandèmia Coronavirus-19 i que ha sacsejat tot el món. 

Un dels punts més importants exposats pel govern de la Pobla –amb dolçaina i tabalet- és l’organització de l’estructura administrativa que farà possible que el dia a dia es porte a terme tot i el confinament. Així, dels 201 treballadors que hi ha actualment al municipi faran feines de teletreball un total de 92, és a dir, menys de la meitat. 

Actualment, i segons la darrera Rpt, hi ha 140 funcionaris i altres 61 en la categoria de personal laboral, és a dir, aquells que encara no tenen la plaça en propietat perquè no s’ha tret la corresponent oposició pública. La partida de personal prevista per a enguany en el pressupost és de 9’3 milions d’euros, amb un increment d’1’1 milions d’euros respecte de l’any passat, fixat en 8’2 milions. La incògnita que resta per saber és si els treballadors que no poden fer teletreball recuperaran les hores que ara no poden fer-hi.  

Un altra de les qüestions que més interès desperten des de fa mesos és la que fa referència al pagament dels tributs municipals, els impostos directes (ibi rústic, urbà, IAE i plusvàlues) i, especialment, el pagament de les taxes que paguen els propietaris de l’hostaleria per l’ús de la via pública amb cadires i taules. L’ajuntament el que farà serà suspendré el cobrament i tornar els diners si algú ja ho ha pagat. 

A grans trets, cal comentar que els impostos de vehicles, guals, caixers, els de béns immobles urbans i rústics, la taxa de fem i l’IAE de les empreses segueixen el seu curs habitual, tot i que, atesa la situació actual, s’endarreriran els terminis a l’hora del seu pagament. Caldrà vore la situació i la disponibilitat futura en què es troben les famílies per a pagar els impostos, alguns en precari a les seues empreses, altres en perill de comiat i altres ja acomiadats.  

La darrera base sobre la que s’assenta el pla d’actuació rau en les mesures que es prendran pel que fa als actes culturals, festius, falles, actuacions juvenils o accions en patrimoni. S’hi ha suspès tots els actes com els cicles de música, la VII Mostra de jazz i els concerts de la banda musical de la Pobla. Les festes d’estius, festes locals i actes multitudinaris estan, pràcticament, esborrades del calendari d’enguany. Les falles o les festes patronals de la Verge del Rosari podrien ser-ne les perjudicades, entre d’altres. 

L’objectiu de les autoritats sanitàries és evitar, completament, qualsevol concentració de públic que puga suposar un risc de contagi de la malaltia, i, les festes i actes esmentats són una atracció contraproduent. En el mateix cas es troben els usuaris de serveis com la biblioteca i tot el ventall d’activitats que l’envolten: l’hora del conte, menuda dansa, tertúlies literàries, escriptura creativa,… L’alternativa és utilitzar els mitjans telemàtics per continuar amb les activitats.   

Mancances

Una de les mancances que s’hi troba a faltar –al pla d’actuació- és l’absència de compromisos reals d’ajudes als treballadors autònoms o a les xicotetes empreses locals com a forma d’incentivar-ne l’activitat econòmica. Es tracta d’una mena d’ajudes semblants a les aprovades per l’Estat i per la Generalitat destinades a determinats sectors econòmics, més enllà de les ajudes que en Serveis Socials ja s’han donat i que s’ampliaran els propers mesos en funció de les necessitats que hi puguen sorgir. 

En alguns ajuntaments de la comarca ja s’estan estudiants determinades ajudes a sectors clau en l’economia local. Pel que fa a l’Ajuntament de la Pobla, hi podria haver novetats les properes setmanes en funció dels estudis i informes dels tècnics que puguen ser compatibles amb altres ajudes, com així ha manifestat públicament l’alcalde Josep Vicent Garcia (Compromís). 

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Notícia anterior

Vox alerta que l’Ajuntament de la Pobla tindrà problemes per pagar les nòmines dels funcionaris i treballadors

Següent notícia

El alcalde (Compromís) acusa al PP de dar licencias de obras ilegales y aprobar viviendas sin alcantarillado