L’Ajuntament acaba el 2019 sense factures pendents de pagar al calaix després de finalitzar el 2018 amb deutes de 243.996 euros amb empreses

Es compleix amb escreix el període de pagament a les empreses amb 16’38 dies, lluny dels 30 fixats

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha acabat l’any 2019 sense factures pendents de pagar als calaixos de les arques municipals després que durant les tres anteriors liquidacions pressupostàries sí tingueres deutes amb les empreses, segons les dades publicades recentment pel Ministeri d’Hisenda corresponents al darrer lustre.  

Els informes del Ministeri d’Hisenda estudien, analitzen i escorcolles pam a pam tots els racons dels comptes dels ajuntament a la cerca de qualsevol anomalia que s’hi haja pogut realitzar. Per això, els consistoris han de proporcionar a l’Estat tota la documentació existent sobre l’activitat financera i econòmica amb regularitat. 

En eixe cas tenim el conegut i anomenat “compte 413” on s’hi reflecteixen els creditors per totes aquelles operacions pendents d’aplicar al pressupost, és a dir, totes aquelles factures que presenten les empreses per béns o serveis realitzat però que encara no s’hi han reconegut formalment ni tampoc no s’hi ha fet la liquidació corresponent. 

Són les conegudes factures als calaixos del consistori que no s’han pagat i, per tant, estan per pagar. L’any que acabem de passar, el 2019, és el primer que acaba amb un saldo en zero euros, després que els tres anteriors acabaren amb deutes de 118.869, 216.886 i 243.996 euros en els anys 2016, 2017 i 2018, respectivament.  

La majoria dels casos es tracta de treballs i feines que hi han realitzat empreses proveïdores –tant de béns, productes com serveis- sense quedar-hi reflectits en els pressupostos econòmics. Si més no, treballs, productes o materials que s’han hagut de carregar i no han seguit el procediment administratiu que marca la legislació estatal. 

En el cas de la Pobla de Vallbona, s’ha corregit la tendència dels anys anteriors amb els deutes amb les empreses que han de cobrar en temps prudencials per mantenir la seua activitat quotidiana. A més a més, cal remarcar la qüestió dels període de pagament amb eixes entitats mercantils. Tot i que l’administració sol tardar a l’hora de pagar, pel que fa a la Pobla les dades del Ministeri no han deixat dubte que s’hi compleixen els criteris fixats per l’Estat. D’esta forma, el període mitjà de pagament se situa en 16’38 dies, segons les dades que maneja el Ministeri d’Hisenda corresponent a novembre de 2019. 

Pel que fa al rati d’operacions pagades, se situa en 13’16 dies i el rati d’operacions pendents arriba fins els 79’47 dies.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Notícia anterior

El paro aumenta en 153 personas en la Pobla de Vallbona entre febrero y marzo de 2020 y rompe la tendencia positiva

Següent notícia

Los bares y restaurantes pagarán 11.000 euros este año por la ocupación de las mesas y sillas durante 2020