La Pobla reparteix 697.863 euros en subvencions i ajudes a les entitats, associacions i persones individuals al llarg de l’any 2020

L’equip de govern en detalla el repartiment fixat

/

Les habituals subvencions econòmiques a les entitats, associacions i organismes privats a més de les ajudes individuals en concurrència competitiva que reparteix l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona ascendeix enguany a 697.863 euros. Eixa important quantitat econòmica està inclosa en els pressupostos aprovats per l’actual equip de govern. 

Es tracta no sols una forma que té una administració pública d’ajudar certs col·lectius, entitats i persones particulars que traspua alhora una mena de vassallatge entre els governants i els seus “súbdits”. Dins d’eixa relació bilateral entre les dos parts es constitueix un flaire de “lleialtat” que suposa un control del poder sobre la societat civil. 

En concret, enguany hi ha tres tipus de subvencions o ajuts establerts. En primer lloc, hi ha els convenis que ascendeixen a un total de 59.526 euros que l’ajuntament desprendrà en determinades entitats. Entre ells, hi cal destacar la més quantiosa com Banc d’acció solidària amb 15.150 euros, els 11.226 de l’associació Pares i Famílies Parròquia Santiago Apòstol o els 8.000 euros per a la Creu Roja. La Junta Local Fallera també en rep altres 15.150 euros. 

També hi ha un altre tipus de subvencions, les anomenades nominatives “a dit” estan adreçades a fomentar-ne diversos sectors o àrees de la societat. Per exemple les de promoció i reinserció social, amb 7.070 euros en total. Hi destaquen els 1.477 euros de la parròquia de Santiago Apòstol o de Santíssima Trinitat o els 1.000 de la comunitat islàmica, a més dels 643 euros de l’associació de jubilats. Pel que fa a les relacionades amb la discapacitat o dependència cal esmentar els 2.959 d’Asdisp o els de l’associació d’Alzhèimer.

Les subvencions d’Igualtat tindran uns ajuts de 2.252 euros, amb els 1.011 euros de l’associació de mestresses de casa Tyrius al capdavant, o els 413 d’Amalgama o Nuevo Renacer. La protecció animal se subvenciona amb 827 euros, dels quals el projecte animalista rep 413 euros. 

Les AMPA de tots els col·legis públics i concertats rebran enguany 1.011 euros mentre que la de l’institut una miqueta més, 1.103 euros. Les subvencions a les entitats esportives s’emportaran enguany 52.414 euros en total al llarg de 2020. Hi destaca el Vallbonense de futbol amb 13.763 euros en la temporada passada i altres 9.767 per a l’actual. El bàsquet de la Pobla altres 4.004 euros per a cada temporada. La Penya ciclista rebrà altres 4.008 euros així com el club de coloms, amb 1.578 euros. 

Les subvencions per als joves és per als juniors amb 406 euros, així com el grup Scout o el grup Quercus. Les comissiones festives rebran entre els 3.217 de les clavaries dels dos patrons als 804 del Barri Sant Josep o els 300 de la Rascanya. Les associacions falleres rebran entre 1.801 de Josep Antoni als 1.549 euros del Mas de Tous, la més jove de totes. 

Pel que fa a la promoció comercial, en destaca, paradoxalment, l’associació de comerciants i professionals que per a enguany té previst ingressar fins a 3.447 euros. Totes les associacions de veïns de totes les urbanitzacions tindran subvenció (“cafè per a tots”) amb un total de 300 euros. En total, hi ha fins a 18 associacions veïnals. 

Les subvencions per a entitats culturals es repartiran fins a 5.412 euros, altres 23.300 euros les entitats musicals (la corporació musical 14.688 euros i Edas altres 7.800 euros), mentre l’associació cultural falla de l’Hort altres 3.000 euros anuals. 

Finalment, cal parlar-ne dels 499.630 euros que es repartiran mitjançant la modalitat de concurrència competitiva, per a subvencionar el bon estat dels terrenys de conreu, les prestacions en assistència social, la promoció i reinserció social, diversos premis literaris, les relacionades amb entitats esportives, les juvenils, les festives, les falleres, les culturals, les musicals o la promoció associativa.

Llistats de subvencions i ajudes:

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Notícia anterior

Ràdio Pobla, un altre mitjà a l’abast de Compromís fa camí

Següent notícia

Este es el listado de 'empleos esenciales' y los únicos que pueden ir a trabajar