La Pobla preveu ingressar enguany 68.000 euros en multes de trànsit i altres 130.000 per recàrrecs

L’ajuntament pressuposta altres 985.000 euros per la recollida del fem

Els pressupostos que fa un ajuntament són, a grans trets, com els comptes que ha de fer una família per intentar equilibrar els ingressos i les despeses. En el cas de les administracions públiques –a diferència de les empreses privades- no hi ha cap necessitat que els ingressos siguen majors que les despeses. Normalment, han de ser iguals, és a dir, sense superàvit ni dèficits,  llevat de moments o conjuntures molt puntuals. 

En el cas de la Pobla de Vallbona, l’ajuntament ha previst un pressupost de 19’4 milions d’euros, tant pel que fa als ingressos com a les despeses ordinàries. Una part important dels interessos procediran dels impostos directes que paguen tots els contribuents, amb 5’9 milions pels habitatges urbans, altres 220.000 euros per les propietats rústiques i 1’2 milions pels impostos dels vehicles. 

El fem també suposa una partida important en la recaptació municipal amb altres 985.000 per la recollida de fem -55.000 euros més que l’any passat- amb el nou sistema implantat a la Pobla on la mateixa empresa –després d’anys de litigis jurídics i enrenous administratius- s’encarrega de la neteja viària i de la recollida dels residus sòlids. Es tracta d’una modalitat amb reminiscències europees on s’intenta minimitzar les despeses amb empreses de grandària important que tenen una estructura definida per a fer-ho. 

No obstant, les multes de trànsit continuen essent una part significativa pel que fa als ingressos tot i que no són d’allò més populars atès que es tracta de les típiques denúncies per infraccions de circulació. En este cas, són 68.000 euros els que l’equip de govern de la Pobla de Vallbona –format per Compromís, Cupo, PSOE y Contigo- espera recaptar al llarg de l’any 2020 i que són la mateixa quantitat que es va pressuposar en el pressupost anterior. 

Els recàrrecs per constrenyiment són un altra figura administrativa que busca el càstig amb aquells contribuents que no tenen cap disciplina a l’hora de pagar els seus impostos, amb altres 130.000 euros, els mateixos que ja hi havia. Els interessos de demora arriben fins els 65.000 euros, amb una minva de 10.000 euros respecte dels de 2019. 

Els guals continuen com una de les vies d’ingrés més estables que hi ha actualment com representen els 125.000 euros que hi ha previst recaptar al llarg d’enguany, la mateixa quantitat que hi havia per a l’any passat. L’apartat dels ingressos s’arrodoneix amb els 700.000 euros per les plusvàlues -50.000 euros més- i els impostos 800.000 euros per activitats econòmics (IAE), 

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Notícia anterior

Sols 5 dels 21 regidors de la Pobla publiquen el seu currículum, la formació acadèmica i la vida laboral

Següent notícia

El gobierno de la Pobla censuró en 2009 al PP por nombrar a una edil presidenta de la Junta Local Fallera y ahora lo consiente con Compromís y Contigo