El plenari delimita les funcions del delineant municipal amb el vot en contra dels sindicats

Govern i oposició protagonitzen un enfrontament molt dur arran d’una modificació de l’RPT

El plenari de la Pobla de Vallbona ha aprovat una modificació de la relació de llocs de treball (RPT) per delimitar i fixar les funcions i les tasques laborals que ha de portar a terme el delineant municipal. La decisió del plenari va comptar amb els vots favorables de Compromis, PSPV, Cupo y Contigo mentre que Ciudadanos, Partit Popular i Vox hi van votar en contra. 

L’aspecte que més grinyola en eixe canvi de les funcions del treballador és l’existència del vot contrari dels sindicats en relació amb la voluntat de l’equip de govern d’adaptar les tasques de l’empleat a la realitat arran d’un informe elaborat per l’arquitecte municipal –superior jeràrquic- demanat pel delegat d’urbanisme, Juan Aguilar.

Els partits de l’oposició –Ciudadanos, Vox i PP- no han estalviat adjectius i qualificatius, alguns d’allò més grossos, sobre la modificació de l’RPT, centrat únicament en eixe treballador. El portaveu de Vox, Miguel Ángel Huerta, n’ha parlat d’una “intencionalitat política” en la sol·licitud de l’informe amb un ànim clar de degradar un treballador a fi de situar “amiguets” al seu lloc. 

El regidor de Ciudadanos José Luis Martín ha afirmat que és una decisió “sectària” per demostrar qui mana a l’ajuntament, no sols adreçat al treballador sinó també a la resta dels funcionaris i empleats municipals. “És un treballador eficaç que fa més del que li correspon” ha subratllat Martín, que ha deixat caure, fins i tot, possible “assetjament laboral” en eixa decisió. 

El regidor d’urbanisme, Juan Aguilar, de Cupo, ha defensat la mesura presa pel govern local amb l’objectiu de reestructurar i organitzar el departament municipal. “Amb els canvis que hi hem fet hem guanyat en eficàcia i eficiència, s’han agilitat enormement les llicències urbanístiques, no hi ha cap tipus de persecució envers el treballador”, ha remarcat Aguilar. 

La portaveu del PP, Mari Carmen Contelles, s’ha centrat a parlar de “cacicada” de l’alcalde en el rerefons de la decisió plenària i ha defensat la feina i la trajectòria del treballador, prop de l’edat de la jubilació laboral. “Des de finals de desembre que es demana l’informe fins a hui no s’ha parlat res amb el treballador, una persona molt eficaç i molt lloada enllà on ha anat; ara se l’ha intentat ridiculitzar”, ha afegit Contelles. 

L’ex alcaldessa ha desvetllat tot un seguit de les acusacions que ha rebut l’esmentat treballador al llarg dels últims mesos i, fins i tot, ha comentat que se l’ha acusat de destrucció de documents. “Si es vol modificar l’RPT és per reorganitzar tot el departament no sols un treballador, es tracta d’una decisió subjectiva i arbitrària”, ha matisat Contelles. 

Al capdavall, la decisió plenària ha ixit amb els vots del govern a favor i en contra de tots els partits de l’oposició que, segons l’informe, busca adequar les funcions del delineant a els que li corresponen a eixe lloc de treball, perquè sembla que des de fa anys i fins ara portava a terme moltes més feines de les que li pertocaven pel lloc de treball establert. L’informe detalla fil per randa totes les funcions i les tasques que haurà de portar a terme a partir d’ara.  

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Notícia anterior

Guerra de mociones entre gobierno y PP ante el deterioro de la Cens

Següent notícia

L’alcalde de la Pobla duplica els actius i els seus passius en la declaració de béns des de 2016