Cinc claus per a desinfectar la roba a casa en temps de coronavirus

L’arribada del Covid-19 fa que ens plantegem moltes preguntes sobre la neteja i desinfecció de la llar. Amb la finalitat de donar llum a aquestes qüestions, oferim cinc claus bàsiques i fàcils d’aplicar sobre com rentar i desinfectar la roba a casa.

1. Utilitzar molta aigua en cada rentat, si és posible més de l’habitual, i evitar els rentats amb càrregues molt grans ja que és important que la roba tinga espai per agitar-se correctament.

2. Utilitzar més detergent de l’habitual en cada rentat, emprant líquid granular o d’alta resistència ja que reté millor la brutícia en suspensió i, per tant, eliminar millor qualsevol resta.

3. En el cas que la roba estè contaminada en aigües residuals, productes químics o altres materials tòxics, utilizar un producte especial desinfectant en el rentat, com el lleixiu (amb una tasa en el cicle de rentat és suficient).

4. Si hi ha algún malalt a casa, a més de l’hipoclorit, la roba de persones malaltes és important rentar-la almenys a 60ºC, perquè el virus no puga sobreviure.

5. Si es té assecadora, l’assecat a alta temperatura també ajudarà a desinfectar la roba, sempre i quan estiga neta després del rentat. Altra opció, si no es té aquest electrodomèstic, és presionar amb una planxa calenta, sent especialmente útil per a algunes peces de cotó i roba de llit.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Notícia anterior

Recomanacions sobre coronavirus COVID-19

Següent notícia

El gobierno municipal aduce un “cambio de criterio técnico” de la Conselleria en la reducción del aforo del pabellón para los playbacks de las Fallas

Últimes entrades